30 godina
postojanja

Od svog osnutka 1991. godine Geokon-Zagreb d.d. je izrastao u snažnu i pouzdanu tvrtku za pružanje usluga istražnih radova, projektiranja, nadzora i tehničkih pregleda u području geotehnike, hidrotehnike i prometnica.
2021. godine, Geokon-Zagreb d.d. obilježava 30 godina postojanja tijekom kojih smo ulaganjem u znanje i opremu bili usmjereni na razvoj stručnih i tehničkih znanja s ciljem realizacije optimalnih projektnih i tehničkih rješenja uvijek vodeći računa o zahtjevima naručitelja. Svjesni da svojim djelovanjem utječemo na okoliš, njegujemo odgovoran odnos u traženju održivih rješenja koja će naraštajima iza nas omogućiti primjeren suživot sa prirodom.
O nama
Logo_30-Godina-transparentni-web-itd
Od samih početaka bili smo svjesni da je znanje u struci najvažnije i da dobar i predani rad za posljedicu mora imati uspjeh. Krenuli smo sa manjim poslovima u projektiranju i nadzoru, a postepeni ali stalni rast iskoristili smo za nova ulaganja u razvoj, opremu, obrazovanje i zapošljavanje te zaokruživanje djelatnosti. Danas Geokon raspolaže vlastitim poslovnim prostorom te opremom za rad koja uključuje vrlo dobru informatičku opremljenost, vlastiti akreditirani laboratorij, opremu za bušenje i in situ ispitivanja. Ipak, naš najveći ponos su svakako svi naši bivši i sadašnji zaposlenici koji su svojim trudom omogućili rast i napredak i iznijeli uspjeh Geokona. Zajedništvo, strpljenje i pozitivna energija su nas držali sve vrijeme ovog zanimljivog i ponekad nepredvidivog putovanja.
Naše usluge

GEOTEHNIČKA ISTRAŽIVANJA

Izrada programa istraživanja temeljnog tla, provedba terenskih istražnih radova te izrada izvještaja o istraživanju temeljnog tla / geotehničkih elaborata.

PROJEKTIRANJE

Projektiranje i konzalting na područjima geotehnike, hidrotehnike, industrije, infrastrukture, prometa te zaštite prirode i okoliša

NADZOR

Stručni, tehnološki i projektantski nadzor nad građevinskim radovima prometnih i hidrotehničkih građevina te nad specijalističkim geotehničkim radovima na svim vrstama građevina.

TEHNIČKA PROMATRANJA

Ugradnja mjerne opreme, mjerenje, praćenje i interpretacija rezultata tehničkih promatranja građevina tijekom gradnje i uporabe

LABORATORIJ

Ispitivanja uzoraka tla i zemljanih materijala za građevinske konstrukcije u laboratoriju akreditiranom pri Hrvatskoj akreditacijskoj agenciji (HAA).

Naš tim

Ivan Mihaljević

dipl.ing.građ

Voditelj konzultantskog odjela

SAMOSTALNI KONZULTANT

Ivan Pećina

struč.spec.ing.aedif.

Voditelj istraživačkog odjela

SAMOSTALNI GEOTEHNIČAR

Marko Kaić

dipl.ing.građ.

VODITELJ GRUPE

SAMOSTALNI KONZULTANT

Izdvojene reference
Projektiranje

Pilot projekt „pametnog nasipa“ (VEPAR)

Projektom unapređenja negrađevinskih mjera upravljanja rizicima od poplava u Republici Hrvatskoj –VEPAR određen je cilj ostvarivanja dodatne vrijednosti unaprjeđenjem tehničkog praćenja i održavanja regulacijskih i

Naziv: Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) – 2

 

Kratki opis projekta: Projekt je omogućio poboljšanjem informatičke opremljenosti tvrtku dovesti do višeg nivoa poslovanja i konkurentnosti.

 

Razdoblje provedbe 28.08.2019. do 28.03.2021.

 

Ukupna vrijednost projekta 905.000,00 kn, a bespovratna sredstva 470.600,00 kn

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj